Om skolen

Ytre kunstfagskole er en liten skole som vil mye. Vi er lokalisert på toppen av Hellebakken, midt i Ålesund – Her ser du hav, by, fjell og solnedgang. Naturen er nært på og byen rett utenfor døren.

Ålesund er en liten by helt ytterst ved havet på Sunnmøre og Nord-Vestlandet. Etter at byen brant ned i 1904 ble den bygd opp igjen i Jugendstil, eller Art Nouveau. Dette har gitt bysentrum et nesten eventyraktig uttrykk, et nydelig sted å bo som kunst- og arkitekturinteressert. Når du vandrer i gatene her bør du absolutt huske å se opp mot husmønene!

Ytre kunstfagskole har sin base i Hellegata 12, med kort gangavstand til det meste i Jugendbyen vår, blant annet det mye avfotograferte Brosundet som deler sentrum i to.

Skolebygget

Vi holder hus i et gult trebygg med utsikt i mange retninger. Bygget har vokst og utviklet seg med skolen og er preget av over 30 år av kunstnerliv, HELDIGVIS. Det er ikke så farlig om vi herjer litt på her. Det er høyt under taket her. Og vi kaller arbeidsrommene for saler:

  • Tegnesalen
  • Speilsalen
  • Småsalen
  • Skulptursalen

Oppunder taket har vi en hems som går gjennom hele bygget. Her har studentene som trenger ekstra rom for konsentrasjon en mulighet til å trekke seg tilbake, nesten som en liten lesesal. Vi har i tillegg er fotostudio og en takterrasse på denne etasjen.

På skolen har vi et fagbibliotek som vår engasjerte bibliotekar, Mariell, har ansvaret for.

Utenfor skolen

Som kunststudent må du også ha eit bein ute i verden. Ytre kunstfagskole bruker nærområdene våre til alt fra å hente inspirasjon eller kunnskap, lage kunst, vise kunst, henge i kunstmiljø, og mer.

Noe av undervisningen har vi flyttet ut av huset. Når det skal jobbes med grafikk skjer dette hos Aggregat kunstnerfellesskap, rett nede i bakken her. Her finnes det et grafikkverksted med presser for dyptrykk, høytrykk og litografi, silketrykkverksted og risoprinter. I tillegg har mange kunstnere sine atelierer her.

Når vi skal ut og jobbe med sted, minne og visuelle kunst reiser vi til Nordøyene og Longva Kunstnerresidens. Da bruker vi ofte å bo på fyrmesterboligen ved spektakulære Ulla fyr

Les mer om kunstnermiljøet vårt